Múzeumpedagógia

Amikor hajdan a monostor kapuján kopogtattak, a kapus így kiáltott ki: „Adj áldást!” Áldás nekünk, ha élet jelenik meg az évszázados falak között. Áldás, ha eljönnek hozzánk, hogy gazdagodjanak, hogy jól érezzék magukat.

Azokban a termekben, ahol korábban az apátság gazdasági élete zajlott, ma nagyszerű kiállítások tárulnak látogatóink elé. Fogadják el, és fogadják be ezt a látványt! Ebben segítünk Önöknek múzeumpedagógiai programjainkkal.

Az Apátsági Galéria országos rendezvénysorozatokba is bekapcsolódik, így játékokkal, kézműves foglalkozásokkal várjuk Önöket a Múzeumok Éjszakája, az Ars Sacra fesztivál, a Múzeumok Őszi Fesztiválja alkalmával, valamint tartunk piros pünkösdi gyereknapot, dallamos iskolazáró programot, sőt bekapcsolódunk az apátsági gyógynövénykert nyári eseményeibe is. Ám a tél sem alszik nálunk, adventi időszakban ügyes kezű angyalkáknak segítünk az ünnepi készülődésben, és hol vidám, hol csendesen meghitt hangulatot varázsolunk a várakozás perceibe.
Tárt szívekkel fogadjuk az alkotót, hogy legyen alkotás, a varázslót, hogy legyen varázslat, a látogatót, hogy legyen áldás!